Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Komitesi, bulaşıcı olmayan hastalıkların (NCD) önlenmesi ve kontrol altına alınması konusunda eylem planını benimsedi. Toplantı ile ilgili resmi olmayan bilgi notu FDE tarafından üyeler i ...
Daily Archives: 19 Eylül 2016
CAP’ın Sadeleştirilmesi Çalışmaları: Omnibus Yönetmeliği
Kısa adı CAP olan Ortak Tarımsal Politika'nın sadeleştirilmesi çalışmaları kapsamında yayınlanan Omnibus Yönetmeliği ile getirilen değişiklikler üyelerle paylaşıldı. Bu kanun paketi dört temel CAP Yönetmeliği'ni ilgilend ...
İç Yazışma: AB Gıda Tedarik Zincirinde Katma Değer ve Kar Marjları
FDE, Sekreterliğe ve üyelere yönelik soruların cevaplanmasına yönelik olarak hazırladığı bir iç yazışmayı üyeleri ile paylaştı. Slovak Başkanlığı'nın tartışmaya açtığı ve marjların adaletli dağılımını öngören tarımsal ön ...
JRC Bölgesel İnovasyon Stratejileri Raporu
Ortak Araştırma Merkezi (Joint Research Center, JRC), yayınladığı bilim raporunda gıda ve gastronominin bölgesel inovasyon stratejilerindeki yerine değindi. Yazı tarımsal gıdalarda güncel inovasyon ve farklılaşma yolları ...
EFSA Titanyum Dioksit Değerlendirmesi
EFSA gıda katkısı olarak kullanılan titanyum dioksit (E171) için yeniden değerlendirme sonuçlarını yayınladı. Buna göre eldeki veriler titanyum dioksitin ağızdan alımına bağlı bir risk göstermiyor. Güvenlik marjı yaklaşı ...
Avrupa Komisyonu Tüketici Pazarları Skor Tabelası 2016
Avrupa Komisyonu, Tüketici Pazarları Skor Tabelası'nın 2016 sürümünü yayınladı. Doküman AB vatandaşlarının 28 üye ülke, Norveç ve İzlanda'da yer alan 42 temel tüketici pazarı hakkında performans değerlendirmelerini içeri ...
Avrupa Parlamentosu’na Yöneltilen Sorular
Avrupa Parlamentosu üyelerinin Parlamento'ya yönelttiği, gıda sektörünü ilgilendiren sorular ve cevapları FDE tarafından derlenerek üyeleri ile paylaşıldı. Bu yılın Nisan ayını içeren soru ve cevaplar arasında menşe etik ...