Daily Archives: 19 Eylül 2016

DSÖ Avrupa Bölge Komitesi Obezite Eylem Planını Benimsedi

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Komitesi, bulaşıcı olmayan hastalıkların (NCD) önlenmesi ve kontrol altına alınması konusunda eylem planını benimsedi. Toplantı ile ilgili resmi olmayan bilgi notu FDE tarafından üyeler i ...

JRC Bölgesel İnovasyon Stratejileri Raporu

Ortak Araştırma Merkezi (Joint Research Center, JRC), yayınladığı bilim raporunda gıda ve gastronominin bölgesel inovasyon stratejilerindeki yerine değindi. Yazı tarımsal gıdalarda güncel inovasyon ve farklılaşma yolları ...

EFSA Titanyum Dioksit Değerlendirmesi

EFSA gıda katkısı olarak kullanılan titanyum dioksit (E171) için yeniden değerlendirme sonuçlarını yayınladı. Buna göre eldeki veriler titanyum dioksitin ağızdan alımına bağlı bir risk göstermiyor. Güvenlik marjı yaklaşı ...

Avrupa Komisyonu Tüketici Pazarları Skor Tabelası 2016

Avrupa Komisyonu, Tüketici Pazarları Skor Tabelası'nın 2016 sürümünü yayınladı. Doküman AB vatandaşlarının 28 üye ülke, Norveç ve İzlanda'da yer alan 42 temel tüketici pazarı hakkında performans değerlendirmelerini içeri ...

Avrupa Parlamentosu’na Yöneltilen Sorular

Avrupa Parlamentosu üyelerinin Parlamento'ya yönelttiği, gıda sektörünü ilgilendiren sorular ve cevapları FDE tarafından derlenerek üyeleri ile paylaşıldı. Bu yılın Nisan ayını içeren soru ve cevaplar arasında menşe etik ...

Close