Tarayıcıda Görüntüle
TGDF Başkanı Demir Şarman'dan Mesajınız Var
Değerli arkadaşlar,
Hepinize merhaba.
Bu ay sizlere hem gıda ve içecek sanayinde sürdürülebilirlik ve sektörümüzde doğru bilinen yanlışların düzeltilmesi noktasında yapılan bazı çalışmalar hakkında bilgi vermek istiyorum.
Gündemin Ardından
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen'e ziyaret
TGDF Başkan Yardımcısı Sinan Cem Şahin ve TGDF Genel Sekreteri Nihal Ayşe Mortepe, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’i makamında ziyaret etti.
Gıdada Bilgi Kirliliğinin Önüne Geçecek İş Birliği
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) arasında gıda sektöründe bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi ve gıda okuryazarlığının artırılması amacıyla protokol imzalandı.
TGDF-FAO Türkiye Ofisi Toplantısı
TGDF Genel Sekreterimiz Nihal Ayşe MORTEPE, FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi ve Türkiye Temsilciliği’nde gerçekleştirilen toplantıda FAO Türkiye Ofisi yetkilileriyle bir araya geldi.
TGDF Genel Sekreteri Nihal Ayşe Mortepe’den ABDGM’ye Ziyaret
TGDF Genel Sekreteri Nihal Ayşe Mortepe, yeni atanan Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ferhat Çolak’ı ziyaret etti.
Etiketleme Kılavuzu ve UGKK Bilgilendirme Toplantısı
TGDF Başkan Vekilimiz ve Gıda Kodeksi ve Yasal Düzenlemeler Komisyonu Başkanımız Dr. İsa COŞKUN ile Genel Sekreterimiz Nihal Ayşe MORTEPE, Türk Gıda Kodeksi Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Kılavuzu ve Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu (UGKK) kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili tüm TGDF üyelerine açık şekilde online bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber'e Ziyaret
TGDF Başkan Yardımcısı Sinan Cem Şahin ve TGDF Genel Sekreteri Nihal Ayşe Mortepe, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber’i makamında ziyaret etti.
TGDF'ye Katılımlar Devam Ediyor
Türk gıda ve içecek sektörünün en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), büyümeye devam ediyor. TGDF’ye son katılan Sürdürülebilir Gıda ve İçecek Sanayii Derneği (SÜGİD) oldu.
Başkanların Gözüyle
SÜGİD: Gıda ve İçecek Sektöründe Sürdürülebilir Geleceğin Öncüsü
Sürdürülebilir Gıda ve İçecek Sanayii Derneği (SÜGİD), tarıma dayalı gıda ve içecek sektöründe faaliyet gösteren paydaşları bir araya getirerek, sürdürülebilirlik ilkelerinin yaygınlaştırılmasını amaçlayan bir dernektir.
Türkiye’de ev dışı tüketim (EDT) sektörü ve gelişim dinamikleri
2005 yılında ülkemizde ev dışı tüketim tedarikçileri sektörünün kayıt altına alınması, gelişmesi, büyümesi ve ülke ekonomisine katkısının artırılması amacıyla kurulan Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) olarak, 19 yıldır sektörümüzü tek çatı altında temsil ediyoruz.
TGDF Dış Ticaret Bülteni – Haziran 2024
Türkiye tarım, gıda ve içecek sektörü 2024 Ocak-Haziran döneminde 3,2 milyar dolarlık dış ticaret fazlası verdi.
Sektörlerin ihracatı ilk 6 ayda yüzde 5,64 artışla 12,3 milyar dolardan, 12,9 milyar dolara yükseldi.
İthalat ise söz konusu dönemde yüzde 21,8 azalışla 12,4 milyar dolardan, 9,7 milyar dolara geriledi.
Prof. Dr. Mehmet Pala’nın Gündemi
Değer Yaratmak ve Hayatın Anlamı
Değer yaratma, insanın varlık nedeni ve anlam arayışını somutlaştıran bir süreçtir. Hayatın anlamı, tarih boyunca filozofların, düşünürlerin ve sıradan insanların üzerinde düşündüğü en temel sorulardan biridir. Sokrates’e göre hayatın anlamı ve değeri onun sorgulanması ile başlar. Bu sorgulama süreci sadece düşünceyi değil, aynı zamanda davranışları ve yaşam şeklini de kapsar. Varlık nedenimiz, içinde yaşadığımız topluma, kuruma ve çevremize ne ölçüde bir değer katıyoruz, gibi soruları kendimize sormalıyız. Bir anlamda toplumla olan ilişkinin muhasebesinin yapılmasıdır. İnsanının kendisini sorgulamadan yaşaması yüzeysel bir yaşam sürmesine, gerçek anlam ve değerlerin farkına varamamasına yol açar. "Hayatın anlamı nedir?" sorusunun cevabı, bireyden bireye değişiklik gösterebilir ve genellikle kişinin kendi yaşamındaki değerlerle, amaçlarla ve inançlarla şekillenir. Bu bağlamda, değer yaratma süreci, hayatın anlamını keşfetmenin ve bu anlamı yaşamanın önemli bileşenlerinden biridir.