Çevre, Tarım ve Sürdürülebilirlik Komisyonu Toplandı

Çevre, Tarım ve Sürdürülebilirlik Komisyonu Toplandı

Çevre, Tarım ve Sürdürülebilirlik Komisyonu Toplandı

TGDF Çevre, Tarım ve Sürdürülebilirlik Komisyonu 2022 yılı ilk toplantısı 2 Mart tarihinde yapıldı.

Kürşat Apan başkanlığında 40 kadar üye ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Komisyon toplantısında, üyelerin daha önce Komisyon Kayıt Formu üzerinden dile getirmiş oldukları sorunlar ve beklentiler üzerinde görüşülerek atılacak ilk adımlar belirlendi.

"Çevre ve tarım bir bütündür"

Kürşat Apan sürdürülebilirlik konusunun sadece şirketler için değil dünya ve çocuklar için ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.

Çevre ve tarımın bir bütün olduğunu söyleyen Apan, faaliyetlerde daha hızlı sonuca ulaşılabilmesi için yine de konunun alt başlıklarına ayrılarak incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantıya katılan TGDF Başkanı Demir Şarman ise, Komisyonun çizgilerinin Yönetim Kurulunca net olarak belirlenmediğini, çalışmaların Komisyon üyelerince yönlendirilmesinin önemsendiğini ifade etti.

"Sürdürülebilirlik ve çevre gıdanın ABC'sidir"

Sürdürülebilirlik, iklim, su ve çevrenin gıda ve içecek sanayiinin varoluşsal başlıkları olduğunu belirten Şarman, bu nedenle alınan her türlü kararda ve başlanan her projede bunların dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda yapılan konuşmalar doğrultusuna, toplantı sonrasında alt başlıklarda kurulması muhtemel çalışma grupları ile ilgili görüşlerin toplanmasına karar verildi.

Çevre, Tarım ve Sürdürülebilirlik Komisyonu

Gıda ve içecek   şirketlerinin tedarik zincirlerinin  sürdürülebilirliğini sağlamaları,  uzun dönemli var olmaları için de oldukça önemlidir. TGDF Çevre Tarım ve Sürdürülebilirlik Komisyonu, doğal kaynakları korumak ve teşvik etmek amacıyla sürdürülebilir uygulamaları destekleme konusunda çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca, endüstrinin çevre konusundaki AR-GE çalışmalarını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak, sürdürülebilir üretim ve tüketim, enerji, iklim değişiklikleri, su, atık ve kaynak yönetimi gibi önemli çevre politikalarının geliştirilmesinde etkili olmak, tarım, üretim, perakende ve tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında kaynakların verimli kullanıldığı uygulamaları teşvik etmek, Biyogüvenlik Kanunu ve ilgili yönetmelikler ile ilgili gelişmeleri izlemek, mevzuat hazırlık çalışmalarına katkı sağlamak, iş, bilim ve sivil toplum alanlarındaki ulusal ve uluslararası paydaşlarla iletişim içinde olmak konularında aktif rol almaktadır.

Close