21 Nisan 2016 tarihinde Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “Kariyer Günü” etkinliğinde konuşmacı olarak davet edilen Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri İlknur Menlik, gıda sektöründe pazara ve hammaddeye yakınlığın önemini vurgulayarak, Adana’nın bu konuda avantaj sağladığına işaret etti. Menlik, gıdanın insanların en temel ihtiyacı olduğuna belirterek, Ar-Ge’ye ve inovasyona verilen önemin artması gerektiğini bildirdi. ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Gül ise akademisyenlerin dört duvar arasından çıkıp sektörle temas halinde olduğu bir çalışma sistemi hedeflediklerini kaydetti.
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi “Kariyer Günü” etkinliği
Close