TGDF, Gıda Türk Gıda kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’nin uygulanmasına ilişkin eğitim programlarını başlattı.İstanbul'da 28-29 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleşen ilk eğitimin ardından 17 Kasım 2017 tarihinde İzmir'de ikinci eğitim programı tamamlandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ocak ayında yayınlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’nin uygulanmasına ilişkin kılavuzu yayımladı. Kılavuzun yayımlanmasının ardından TGDF, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa eğitim seminerlerini de başlattı. Bu kapsamda ilki İstanbul'da gerçekleşen Etiketleme Yönetmeliği Eğitim Programlarının ikincisi İzmir'de düzenlendi.
"GIDA MEVZUATI SÜREKLİ GELİŞİYOR VE DEĞİŞİYOR"
Program kapsamında TGDF hakkında bilgilendirme yapan İlknur MENLİK, " Gıda diğer tüm sektörlerden bağımsız olarak en hızlı gelişen ve değişen sektör. Yeni teknolojiler üreticilerin kendilerini sürekli yenilemelerine ve geliştirmelerine olanak sağlıyor. Bu nedenle mevzuat ihtiyaçları da sürekli değişiyor ve gelişiyor." dedi.
"KILAVUZU SÜREKLİ GÜNCELLEYECEĞİZ"
TGDF Etiketleme Mevzuatı eğitimlerine bizzat katılarak yeni mevzuat hakkında bilgi veren Goda Kodeks Daire Başkanı Selman Ayaz TGDF'nin eğitimler konusunda üstlendiği öncülüğün sektör açısından son derce önemli olduğunu belirterek, "Ocak ayında yayımlanan Yönetmeliklerin ardından devreye sokulan Uygulama Kılavuzları sektör ihtiyaçları doğrultusunda sürekli güncellenecek" dedi. Selman Ayaz TGDF işbirliği ile gerek İstanbul'da gerekse de İzmir'de düzenlenen eğitim toplantılarının kendilerine bu açından çok önemli veriler sunduğunun da altını çizdi.