Gıda ve içecek üretimi yapan şirketlerin üretim, Ar-Ge, pazarlama ve regülasyon birimleri ile toplu tüketim yeri işletmelerinin üretim, pazarlama, regülasyon birimleri ve bağımsız denetçiler, danışmanlık ve hukuk şirketlerinin yetkilileri ve çalışanlarına yönelik olarak TGDF Akademi tarafından düzenlenen eğitim 7 Şubat 2020 Cuma günü İstanbul’da gerçekleşti.
İstanbul’da 7 Şubat’ta düzenlenen Gıda Etiketleme Yönetmeliği Eğitimi’ne Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selman Ayaz ve Çalışma Grup Sorumlusu Emel Molla katıldı.
Eğitim süresince katılımcılar 1 Ocak’tan itibaren etikette bulunması zorunlu beslenme ögesi bildirimleri ile sağlık ve beslenme beyanları konusunda detaylı bilgi alma fırsatı buldu.
Eğitim kapsamında ele alınan konular
Gıda ve içecek üretimi yapan şirketlerin üretim, Ar-Ge, pazarlama ve regülasyon birimleri ile toplu tüketim yeri işletmelerinin üretim, pazarlama, regülasyon birimleri ve bağımsız denetçiler, danışmanlık ve hukuk şirketlerinin yetkililerine çalışanlarına yönelik olarak gün boyu sürecek eğitimin içeriği, şöyle belirlendi:
- Gıda İşletmecilerinin sorumlulukları neler?
- Etiketlerde hangi bilgiler zorunlu?
- Beslenme bildirimi: Hangi gıdalar, hangi bilgiler?
- Etikette negatif ve pozitif beyanlar
- Beslenme ve Sağlık Beyanlarında son durum
- Toplu tüketim yerlerinde yeni uygulamalar
- Okul Gıdası uygulaması temel zorunluluklar
- Alerjen bildirimi
TGDF Akademi, ilerleyen dönemlerde gıda zincirinin gündemine ve önceliklerine göre güncel konularda, alanında en yetkin uzmanları sektör paydaşlarıyla buluşturmaya devam edecek.