EFSA Annato Özütleri (E 160b) Güvenlik Görüşü

EFSA Annato Özütleri (E 160b) Güvenlik Görüşü

EFSA gıda katkısı olarak kullanılan annatto özütlerinin güvenlik değerlendirmesi görüşünü yayınladı. Buna göre  solventle ekstrakte edilmiş bixin ve norbixin (E 160b(i)), alkali ile ekstrakte edilmiş annatto (E 160b(ii)) ve yağ ile ekstrakte edilmiş annatto (E 160b(iii)) veri yetersizliği nedeniyle tanımlama ve toksikoloji açısından değerlendirilemedi. Solventle ekstrakte edilmiş bixin (Annatto B), solventle ekstrakte edilmiş norbixin (Annatto C), alkali ile işlenmiş, asitle çöktürülmüş norbixin (Annatto F) ve alkali ile işlenmiş, asit kullanılmadan çöktürülmüş norbixinin (Annatto G ve norbixin tuzları) Panel tarafından belirlenen özelliklere uyması gerektiği belirtildi. bixin için kg vücut ağırlığı başına 6 mg, norbixin için 0,3 mg kabul edilebilir günlük alım miktarı (ADI) belirlenen değerlendirmede hiçbir popülasyon grubunda bu değerin aşılmadığı ifade edildi.[gview file="https://www.tgdf.org.tr/wp-content/uploads/2016/09/ANS-2016-EFSA_Journal.pdf"]

Close