Almanya Bonn Üniversitesi'nde AB Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliğinin gıda inovasyonuna etkisini değerlendiren üç çalışma yapıldı. Bu çalışmalara göre firmalar bileşen listelerindeki değişiklikler, şeffaflığın kaybolması, beyanların ifade ediliş şekli, sınırlı finans ve Ar-Ge kaynaklar, ürün kategorileri arasında geçiş yapma ve fonksiyonel gıda sektöründen çıkılması gibi durumlara bağlı zorluklarla karşılaşıyor. Bu gibi zorluklar sektörde inovasyonu doğrudan olumsuz yönde etkilerken, KOBİ'lerde dolaylı bir olumlu etki de görülüyor. Çalışmalara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:
- Bröring, S., Khedkar, S., Ciliberti, S. (2016): Reviewing the Nutrition and Health Claims Regulation (EC) No. 1924/2006: What do we know about its challenges and potential impact on innovation?, International Journal of Food Sciences and Nutrition: 1-9. http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/09637486.2016.1212816
- Khedkar, S., Bröring, S., & Ciliberti, S. (2016). Exploring the Nutrition and Health Claims Regulation (EC) No. 1924/2006: What is the impact on innovation in the EU food sector?. International Journal of Food Sciences and Nutrition, 1-8. http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/09637486.2016.1212818
- SukhadaKhedkar, Stefano Ciliberti, Stefanie Bröring (2016), "The EU health claims regulation: implications for innovation in the EU food sector", British Food Journal, Vol. 118 Iss: 11, pp.2647 – 2665. http://www.emeraldinsight.com/doi/full/10.1108/BFJ-01-2016-0021