AB Sağlık Beyanları Yönetmeliğinin Gıda İnovasyonuna Etkisi

AB Sağlık Beyanları Yönetmeliğinin Gıda İnovasyonuna Etkisi

Almanya Bonn Üniversitesi'nde AB Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliğinin gıda inovasyonuna etkisini değerlendiren üç çalışma yapıldı. Bu çalışmalara göre firmalar bileşen listelerindeki değişiklikler, şeffaflığın kaybolması, beyanların ifade ediliş şekli, sınırlı finans ve Ar-Ge kaynaklar, ürün kategorileri arasında geçiş yapma ve fonksiyonel gıda sektöründen çıkılması gibi durumlara bağlı zorluklarla karşılaşıyor. Bu gibi zorluklar sektörde inovasyonu doğrudan olumsuz yönde etkilerken, KOBİ'lerde dolaylı bir olumlu etki de görülüyor. Çalışmalara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Close