Gıda Katkılarının Yeniden Değerlendirilmesi - Sülfitler

Gıda Katkılarının Yeniden Değerlendirilmesi – Sülfitler

Avrupa Komisyonu gıda katkılarının yeniden değerlendirilmesi çalışmaları kapsamında sülfitler, özellikle sülfür doksit (E 220), sodyum sülfit (E 221), sodyum bisülfit (E 222), sodyum metabisülfit (E 223), potasyum metabisülfit (E 224), kalsiyum sülfit (E 226), kalsiyum bisülfit (E 227) ve potasyum bisülfit (E 228) için bilimsel ve teknik veri çağrısında bulundu. Yeniden değerlendirme çalışması EFSA'nın veri yetersizliği nedeniyle yeniden değerlendiremediği, ancak ciddi bir sağlık tehdidi oluşturuyor gibi görünmeyen katkıları içeriyor. İşletmeciler bu çerçevede sülfitlerin sektörleri için önemini ve risk değerlendirmesinin tamamlanmasına yönelik verileri Komisyon'a iletecek. Verilerin iletilmesi için son tarih 10 Nisan 2017 olarak belirlendi.

Close