FDE belirli gıdalarda akrilamid oluşumunun engellenmesi konusunda oluşturulan uygulama yönetmeliği üzerine görüşlerini Komisyon'a ulaştırdı. Görüşlerde akrilamid oluşumunun gıdanın şeker içeriğinden ziyade, gıdada yer alan serbest asparjinden kaynaklandığı belirtilerek, bitkilerde asparjin oluşumunun çoğunlukla stres altında, özellikle de sülfit içeriği düşük topraklarda görüldüğü ifade edildi. Asparjin oluşumuna etki eden bir diğer faktörün de bitkiye geç verilen nitratlı gübreler olduğu belirtilerek çiftçilerin bu konuda bilgilendirilmesi önerildi. [gview file="https://www.tgdf.org.tr/wp-content/uploads/2016/09/FCPAATEC02516E.docx"]
FDE Akrilamidin Azaltılması Uygulama Yönetmeliği Görüşü
Close