Gıda Enzimlerinin Kullanılacağı Gıdalar Kılavuzu

Gıda Enzimlerinin Kullanılacağı Gıdalar Kılavuzu

Komisyonun gıda enzimlerinin kullanımına yönelik gıda üretim işlemlerini tanımlayan kılavuz dokümanının taslağı ilgililerle paylaşıldı. FDE özellikle enzimlerin kullanımı ile ilgili olarak gıda katkıları ile ilgili yönetmeliğe atıf yapılmasının sakıncaları ile ilgili görüş bildiriyor. FDE görüşleri arasında yenilebilir buzlarla ilgili bir bölümün eklenmesi ve şeker üretimi ile ilgili bölümdeki düzeltmeler de var. Kılavuz fırıncılık, biracılık, tahılları içeren işlemler, şekerleme üretimi gibi çeşitli konularda enzim kullanımı ile ilgili bilgiler içeriyor.

[gview file="https://www.tgdf.org.tr/wp-content/uploads/2016/07/FCPINGR07116E_Annex2.docx"]

Close