YÖNETİM KURULU BAŞKANI
SEYİDOĞLU GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
1951 yılında Gaziantep’te doğan Necati Göksu, tüccar bir babanın oğludur. İlkokulu Gaziantep’te okuduktan sonra ortaokul yıllarında ticarete atılmaya karar veren Göksu, Gaziantep’in en iyi tüccarlarının yer aldığı Elmacı Pazarı’nda babasının yanında peynir ve yağ gibi şarküteri ve bakkaliye ürünlerinin toptan satışını yaparak iş hayatına başladı. Göksu, ailesiyle birlikte 1967 yılında İstanbul’a yerleşti. Babası ve ağabeyi ile birlikte İstanbul Fatih’te Gaziantep Gıda Pazarı’nı kurdu. 1972 yılında Unkapanı’nda Gaziantep Ticaret adında kurduğu firma ile toptan gıda işine başlayan Göksu, 1987-1999 yılları arasında Kayınpederi Habeş Seyidoğlu ile helva üretimi yapmaya başladı. Göksu, 1999 yılında tüm patent, lisans ve isim haklarını alarak Seyidoğlu Helva Reçel fabrikasını kurarak ayrı bir şirket olarak faaliyetini sürdürdü. Günlük 150 kg helva ve reçel üretimiyle başladığı işletmeyi oğlu Mehmet Göksu ile birlikte büyütme hedefi koyan Göksu, 2001 tarihinde 8000 m²’lik alanda kurulan sonrasında 20.000 m² kullanım alanı olan Hadımköy entegre tesislerinde bugün 600 kişilik uzman kadrosuyla günlük 30 ton helva, 20 ton tahin, 40 ton reçel, 10 ton kakaolu fındık kreması üretim kapasitesine ulaşmıştır. Hâlihazırda 40 ülkeye ihracat yapan Seyidoğlu 350 ürün çeşidiyle Türkiye’nin tamamında ürünleri satılan ve sektörde parmakla gösterilen bir gıda devi haline dönüştü.