KOBİ’lere yönelik Reformülasyon kılavuzu

KOBİ’lere yönelik Reformülasyon kılavuzu

İngiltere Gıda ve İçecek Federasyonu (FDF), şekerin azaltılması amacıyla KOBİ’lere yönelik Reformülasyon kılavuzu yayınladı. 4 Ağustos 2016 tarihinde, “Küçük ve orta ölçekli işletmeler için, şekeri azaltma konulu reformülasyon kılavuzu” adıyla yayınlanan kılavuz, Leatherhead Gıda Araştırması (LFR) firması tarafından FDF için hazırlandı.

Kılavuzda şekerlerin azaltılmasına yönelik düzenleyici çerçeve çiziliyor, şeker ikamelerinin kullanımı ve tüketicilerin şeker ikamelerini benimsemesiyle ilgili zorluklar aktarılıyor. Kılavuzda gazlı içecekler, süt ürünleri ve fırıncılık ürünleri kategorilerini ilgilendiren detaylara da yer veriliyor.

[gview file="https://www.tgdf.org.tr/wp-content/uploads/2016/08/DIET08616E.docx"]

Close