Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması işbirliği Platformu Bakanlık ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) arasında imzalandı. Protokol kapsamında belirli gıdalarda tuz miktarı 2023 yılına kadar çeşitli oranlarda azaltılacak.
Çok değerli bir adım
Ülkemizde önemli beslenme sorunlarından biri olan ve her yıl ciddi sağlık harcamalarını neden olan aşırı tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik protokol, sektör ve kamu arasında bu konuda işbirliğinin sağlanmasını amaçlıyor. Buna göre aşırı tuz tüketiminin azaltılması gönüllü faaliyetler yoluyla teşvik edilecek.
Protokol Halk Sağlığı Genel Müdürü Dr. Hüseyin İlter ve TGDF Başkan Vekili Rint Akyüz tarafından imzalandı.