TÜGİP, Şanlıurfa’da “Geleneksel Ürünler ve Baharatların Önemi ve Geleceği” etkinliği düzenledi

TÜGİP, Şanlıurfa’da “Geleneksel Ürünler ve Baharatların Önemi ve Geleceği” etkinliği düzenledi

TÜGİP, Şanlıurfa’da “Geleneksel Ürünler ve Baharatların Önemi ve Geleceği” etkinliği düzenledi

Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP), Şanlıurfa’da “Geleneksel Ürünler ve Baharatların Önemi ve Geleceği” etkinliği düzenledi.

TÜGİP’in, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ve Aromatik Bitkiler ve Baharat Üreticileri Derneği (ABÜDER) iş birliği ile düzenlediği etkinlikte,  geleneksel gıdalar ve baharatların üretiminde inovasyona dayalı yenilikçi endüstriyel işleme metotları, iç ve dış piyasada rekabet gücünü artıracak katma değeri yüksek ürünler ile yükselen fırsatlar ve sektörün yakın geleceğine ilişkin konular değerlendirildi.

 

 

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Yönetim Kurulu üyesi ve ABÜDER Başkanı Aydın Acun da etkinlikte bir konuşma yaptı. Etkinlikte düzenlenen panellerde, “Geleneksel Gıdaların Ülkemiz Açısından Önemi ve Gelecek Vizyonu” ile “Baharat Sektörünün Sorunları, Sektörün Gelişmesi için Yapılabilecekler” başlıklı konular ele alındı.

Panellerde öne çıkan başlıklar arasında; “Geleneksel Ürünlerin Gıda Güvenliği ve Geleneksel Gıdalarda Riskler”, “Meyve, Sebze ve Tahıl Kökenli Geleneksel Gıdalar”, “Yavaş Gıda”, “Gıda ve Tarımsal Miras, Biyoçeşitlilik”, “Sürdürülebilir Tarım”, “Geleneksel Gıdaların Fonksiyonel Özellikleri”, “Tıbbi, Aromatik ve Baharat Bitkilerinde Yenilikçi Yaklaşımlar”, “Dünyada ve Ülkemizde Baharat Muhafazası” ve “Baharatlarda Gıda Güvenliği ve Buhar Sterilizasyonu” konuları yer aldı.

 

Close